GLAZUUR

Maak kennis met de meest ingewikkelde en onvoorspelbare fase in het volledige proces van klei naar afgewerkt product.

Wanneer je een glazuur zelf ontwikkelt en samenstelt werk je net als een laborant. Mondmasker op, schort aan en (nauwkeurige) weegschaal klaar!

Een goed gebalanceerd glazuur bevat verschillende grondstoffen (in poedervorm) met een juiste dosis/verhouding. Als een chemicus ga je op zoek naar de juiste verhouding om een duurzaam, sterk en mooi glazuur te ontwikkelen. Deze poedermengeling wordt gemengd met water tot een vloeiende pap zodat deze mooi en vloeiend aangebracht kan worden op de gebakken keramiek. Wanneer het glazuur gedroogd is aan de scherf, wordt deze gebakken op 1240°C en vormt deze als het ware een glaslaag over de klei. 

Deze zelf ontwikkelde en samengestelde glazuren zijn iets wispelturiger dan een voorgemaakte variant waarmee je wel telkens goed zou weten hoe deze uit de oven zal komen. Het kleur kan bijgevolg altijd iets afwijken van voorbeeld foto’s, maar dit maakt deze keramiek dan ook net weer zo uniek.

IRIS

IRIS, een echte hoogblauwe eye-catcher, is een zelf samengesteld glazuur met een zeer eigen karakter. De chemische samenstelling van het glazuur zorgt voor een donker naar lichtblauwe kleurensluier.
Om technische redenen wordt IRIS telkens half geglazuurd aan de buitenkant.

Vaatwas proof!

SNEEUW

SNEEUW is een eigen ontwikkeld glazuur en werkelijk een echte tijdloze passe-partout. Dit glazuur heeft een semi-matte en witte/beige kleur met sporen van oud-roze tot soms een hint van oranje. Een all-arounder en ‘perfecte match’ met kleurrijke producten, zoals rode vruchten of felle groentes.

Vaatwas proof!

MUS

MUS is een eigen ontwikkeld glazuur met een warm-olijfgroene uitstraling. Dit glazuur werkt perfect binnen verschillende stijlen en interieurs. Ook kunnen hier soms donkerdere olijfgroene spikkels in voorkomen. Presenteert fantastisch hand in hand met MEREL.

Vaatwas proof!

MEREL

MEREL is het kleine zusje van MUS, ze werden samen ontwikkeld en matchen ook perfect samen als kleuren-duo. MEREL is een iets lichter beige- olijfgroen glazuur met subtiele olijfgroene spikkels. Het glazuur heeft een trendy en hedendaags karakter maar is desalniettemin ook tijdloos.

Vaatwas proof!

PILAR

PILAR is een eigen ontwikkeld glazuur met verschillende uitkomsten. Dit wispelturig glazuur schonk ons in de loop der tijd verschillende varianten en kleurcombinaties. PILAR geeft altijd een mix van blauw, bruin en groen. Deze uitkomsten zijn bijgevolg (nog net iets meer dan de andere glazuren) zeer uniek.

Vaatwas proof!

EB & VLOED

EB & VLOED zijn een eigen ontwikkeld duo as-glazuur. Door de fijnste bestandsdeeltjes van houtas in combinatie met andere natuurlijke grondstoffen ontstaat bij hoge temperatuur een unieke, natuurlijke glazuur. Zo uniek en zo puur.

Vaatwas proof!